Podgoria Odobesti este cea mai mare si una dintre cele mai vestite podgorii din ţară. Aceasta se afla in partea de est a Subcarpatilor de curbura, detine tronsonul mijlociu, cu o latime de 5-10 km si o lungime de circa 30 km, cuprins intre valea Putnei la Nord si Valea Milcovului la Sud, Orasul Odobesti fiind principalul centru viti-vinicol al podgoriei.

  Primele mentiuni documentare despre Podgoria Odobesti dateaza din secolul al XVII-lea, casa de vinuri odobestiiar intensificarea culturii vitei de vie si extinderea comertului cu vinurile regiunii pana dincolo de granitele  tarii au contribuit la dezvoltarea Orasului Odobesti.

   Intrat în istorie ca locul unde Ştefan Cel Mare a mutat graniţa Moldovei şi a ridicat cetatea Crăciuna, nume intrat în folclorul şi legendele locului, Odobeştiul se regăseşte în momentele capitale ale istoriei Ţării Moldovei.

    Localitate este ea însăşi o destinaţie privilegiată pentru un turism tematic. Toamna, culesul strugurilor, cu procedee şi unelte ancestrale, este ocazia să observăm pe viu felul în care tradiţiile au străbătut secolele ajungând până în zilele noastre.